Aanbouw woning Pingjum (2015)

Geplaatst in Verbouw

Voor de eigenaresse van deze vrijstaande woning in Pingjum mochten we de verbouwing realiseren. Een mooie opdracht die in behoorlijk korte tijd klaar moest zijn. Het ontwerp voor de uitbreiding van de woning is gemaakt door bouw-tekenbureau Wietse B. Ligthart.

Wens van de opdrachtgever. De eigenaresse van deze karakteristieke woning wilde dat haar kleine keuken een woonkeuken zou worden. Daarvoor bouwden we de woning naar achteren een paar meter uit. Tegelijk wilde ze dat de doorgang van de kamer naar de keuken breder zou worden. De houten vloer in de woonkamer en de tegelvloer in de oude keuken hebben we vervangen door een doorlopende betonvloer met isolatie. Ook de wanden van de benedenverdieping zijn geïsoleerd. Met het vergroten van de keuken tot woonkeuken, was er een nieuwe plaats voor het toilet nodig en een nieuwe ingang aan de achterzijde van het huis. De woning hebben we ook aan de zijkant uitgebreid. De betimmering van de bovengevel vervingen we door red cedar. Tot slot was de wens de badkamer boven te moderniseren.

Onze uitdaging. De mooie opdracht moesten we goed en snel uitvoeren. Goed betekent van hoge kwaliteit, maar dat geldt voor elke klus die ons aanneembedrijf aanneemt. Dat de klus snel moest, had te maken met de scherpe prijs die we hebben afgesproken met de eigenaresse. Deze opdracht was voor ons vooral aantrekkelijk, omdat we met een geringe aanbouw en veranderingen in de woning weer een zee aan ruimte konden creëren voor de eigenaresse. We mochten weer meehelpen het woongenot aanzienlijk te vergroten. En daar is het ons altijd om te doen.

Het resultaat. Het resultaat mag er zijn, vindt ook de eigenaresse. Aan de voorkant van de woning is niet veel veranderd, maar de verrassing zit achter. Met een paar meter uitbouw hebben we de woning bijna verdubbeld. De afwerking met zwart verticaal hout is sterk afwijkend van de woning en geeft de aanbouw een moderne uitstraling die precies bij de woning past.

 

Bekijk meer projecten van Hofstra Bouw

Klassieke serrewoonboerderij-schettens-23D-ONTWERP 4

 

 

Facebooktwitterpinterest