Berging wordt extra kamer Witmarsum (2015)

Geplaatst in Verbouw

Tussen de woning en de car port staat een berging die in eerste instantie niet echt opvalt. Het lijkt in eerste instantie een garage te zijn, maar naast de berging is nog een grote car port. De oorspronkelijke bedoeling van deze aanbouw was om als een soort achterom te dienen. Door de car port, is dat niet meer nodig. Vanuit de car port kun je nu, overdekt, de achterzijde van het huis bereiken.

Wens van de opdrachtgever. De opdrachtgever wilde dat ons aanneembedrijf van de berging een extra ruimte maakte. Hij wil deze ruimte gebruiken als kantoor. Daarnaast is de eigenaar muziekliefhebber en in deze extra kamer kan hij volop luisteren naar muziek. We isoleren de ruimte goed, zodat ook het maken van muziek hier prima kan.

Onze uitdaging. Een berging is niet gebouwd om te bewonen. Het was een ruimte van 3 bij 4 meter die behoorlijk vocht vasthield. Voor ons aanneembedrijf een kans om er een droge, goed geïsoleerde en verwarmde ruimte van te maken. De uitdaging was de nieuwe muziekkamer, annex het kantoor, zo groot mogelijk te houden. Wel isoleren, maar de kamer niet tientallen centimeters kleiner maken.

Het resultaat. We zijn weer goed geslaagd in het maken van een ruimte waar de klant tevreden over is. Ondanks de isolatie, is er weinig afgesnoept van de grootte van de ruimte. Er zijn genoeg mogelijkheden om muziek te maken en naar muziek te luisteren, precies zoals de wens van de opdrachtgever was.

Facebooktwitterpinterest