Dakrenovatie Arum (2009)

Geplaatst in Renovatie

Voor de opdrachtgever in Arum mochten wij zijn karakteristieke pand van 22 meter lang en 8 meter breed voorzien van een nieuw dak.

Wens van de opdrachtgever. Aan de buitenkant moest de ouderwetse uitstraling behouden blijven. De eigenaar houdt van hout en wilde binnen graag veel hout in het zicht hebben. De constructie en houten balken moesten niet worden weggewerkt bij deze dakrenovatie. Dat past zeer goed bij dit pand, helemaal wanneer je bedenkt dat de ruimte één geheel is. Een balzaal dus.

Onze bouwuitdaging. Onze grootste uitdaging lag in de spanten van het dak. Die moeten uiteraard stevig zijn, maar ook mooi zijn gefabriceerd, omdat ze binnenin prominent zichtbaar blijven. Met veel vakmanschap heeft het team van Hofstra Bouw de spanten vervaardigd. Het dakbeschot bestaat uit vuren delen. Er zijn voldoende dakramen in het dak geplaatst, zodat de ruimte veel daglicht heeft.

Het resultaat. Een mooie klus met een als resultaat een volledig nieuw dak dat eruit ziet alsof het er altijd al heeft gezeten. Binnen zit de verrassing van de mooie houten constructie en de enorme ruimte met veel licht. En, een zeer tevreden eigenaar die jaren kan genieten van zijn prachtige ruimte.

Facebooktwitterpinterest