Gevelrenovatie Witmarsum (2015)

Geplaatst in Renovatie

De eigenaren van deze woning in het dorpscentrum van Witmarsum wilden dat Hofstra Bouw de voorgevel van hun huis renoveerde.

Wens van de opdrachtgever. De voorzijde van de woning was toe aan een grondige opknapbeurt. De dakgoot moest vernieuwd worden, de dakkapel vertoonde rotte plekken en alle kozijnen waren aan vervanging toe. Met het vervangen van de kozijnen was het ook tijd dubbel glas te plaatsen, zodat de woning aan de voorzijde beter is geïsoleerd. De eigenaren wilden weer houten kozijnen hebben om het uiterlijk van de woning zoveel mogelijk hetzelfde te houden. Kunststof zou de aanblik te veel veranderen. Na het plaatsen van de nieuwe kozijnen en het dubbel glas, werken we alles binnen netjes af. Daar plaatsen we ook nieuwe vensterbanken. Het geheel wordt daarna geschilderd door schildersbedrijf Elgersma uit Witmarsum.

Onze uitdaging. Deze woning in het dorpscentrum heeft een karakteristieke uitstraling en die moesten we behouden. Een gevelrenovatie uitvoeren in authentieke stijl, maakte deze opdracht voor ons uitdagend. Moderniseren zonder dat de aanblik verandert, vraagt om extra inspanningen en die leveren wij graag.

Het resultaat. Het resultaat is een nieuwe strakke gevel, die beter is geïsoleerd en die weer tientallen jaren mee kan. Als je niet weet dat de gevel is opgeknapt, dan valt het niet op. En dat was precies onze bedoeling.

Facebooktwitterpinterest