Hofstra Bouw is verhuisd!

Geplaatst in Verbouw

Sinds februari 2023  zijn we verhuisd naar een nieuw kantoor voor Hofstra bouw. Ons nieuwe kantoor met werkplaats bevinden zich nu in Arum een boerderij aan de van Camminghaweg. Hofstra bouw is in de loop der jaren meerdere keren verhuisd. Hier nemen we jullie graag kort in mee.

Zo heeft Tseard Hofstra (1e generatie) vanuit de van Aylvaweg gewerkt (inmiddels door ons verbouwd tot woning) en ook heeft Tseard gewerkt vanuit een boerderij aan de Arumerweg. Sybren (2e generatie) vond daarentegen lang zijn huisvesting in de oude landbouwschool aan de ringweg van Witmarsum. Na een lange en prettige periode te hebben gewerkt vanuit de oude landbouwschool was het toch tijd voor een verhuizing. Hofstra bouw richt zich steeds meer op het ontwikkelen en produceren van prefab houtskelet elementen. Dit vraagt om een loods en terrein die hier geschikt voor zijn. De nieuwe locatie in Arum sluit qua mogelijkheden beter aan bij de groei ambities die Hofstra bouw heeft in het produceren van houtskelet. Daarnaast is Mark Hofstra (3e generatie) al geruime tijd toegetreden tot het bedrijf en zal in de toekomst definitief het stokje van Sybren over gaan nemen. Met het oog op deze verandering, was het voor Mark ook noodzakelijk om vooruit te denken en te zoeken naar een plek waar Mark als derde generatie van Hofstra bouw het bedrijf kan voortzetten en vertegenwoordigen.

In Arum was een gedeelte van de romp reeds voor de komst van Hofstra bouw in gebruik als kantoor en winkel. Deze ruimten zijn helemaal gestript en opnieuw opgebouwd naar onze behoeften voor een nieuw kantoor. Om onze smaak, wensen en de boerderij zelf maximaal tot expressie te laten komen, hebben we een architect ingeschakeld om ons te ondersteunen in de herindeling van het kantoor. Samen met de architect hebben we een nieuwe entree, een vergaderruimte, een kantine en op de 1e etage werkplekken gerealiseerd. Door gebruik te maken van veel glas (ook als scheidingsmuur) en de juiste belichting, behouden we een ruimtelijk gevoel, ondanks dat we het kantoor in meerdere ruimtes hebben ingedeeld.

Trouwe volgers van ons weten wellicht dat wij er van houden om karakteristieke elementen van een gebouw te combineren in een modernisatie. Bij deze boerderij was het voor ons maar de vraag wat er ‘verstopt’ zat achter het systeemplafond en bepaalde scheidingswanden. Wat zijn we verwend.  Na het slopen van plafonds en muren kwamen te meest prachtige details tevoorschijn. De meest prachtige houten balken liggend op chique metselwerk in uitstekende staat werden onthuld onder het plafond. Maar ook een oude schuurdeur en het voormalige metselwerk kwam op de begane grond achter een muur vandaan. Een lust voor het oog voor de liefhebber. Voor ons was de keuze dan ook snel gemaakt om deze elementen in het zicht te laten en te accentueren.

Facebooktwitterpinterest