Kantoren in bedrijfspand Arum (2015)

Geplaatst in Verbouw

Van bedrijfshal naar kantoorpand. In Arum mochten we in een bestaand bedrijfspand van een steeds groter wordende machinehandel kantoren bouwen. Inbreiding heet dat met een modern woord. De afgelopen jaren hebben we vele verbouwingen en ook nieuwbouw voor deze klant verzorgd. Dat we nu weer de opdracht kregen voor het creëren van kantoren, betekent dat de opdrachtgever tevreden is over ons. En daar zijn we best trots op.

Wens van de opdrachtgever. De eigenaar van dit grote bedrijf wilde meer kantoorruimte en veel meer licht bij de ingang van zijn bedrijf. De voorgevel moesten we voorzien van veel glas en de wens was ook een lichtstraat. Beneden wilde de eigenaar twee extra kantoorruimtes, een toiletunit en een keuken. Boven wilde hij een grote ruimte als vergaderzaal die ook gebruikt kan worden voor het verzorgen van presentaties. Boven moest nog een kantoorruimte komen, plus een ruimte voor IT-apparatuur en een archief.

Onze uitdaging. Onze uitdaging was in een bestaande, vrij donkere, loods een open sfeer creëren. Door veel glas in de gevel te gebruiken, een lichtstraat te maken en door een open balustrade aan te leggen, zijn we daar uitstekend in geslaagd. Een donkere loods hebben we zo omgetoverd tot een modern kantoor, ook al is dat aan de buitenzijde van het pand niet direct te zien. Een tweede uitdaging was het hoge niveau van afwerking dat werd geëist. Wij leveren altijd hoge kwaliteit, maar de strakke afwerking van dit project, is door het vele licht ook overal goed zichtbaar. Voor ons een prachtige opdracht, waarmee we konden aantonen dat we ook dat onderdeel goed in de vingers hebben.

Het resultaat. Bij binnenkomst in het bedrijf valt meteen de grote hoeveelheid licht op. Er is een mooie transparante ruimte ontstaan met moderne kantoren. De balustrade van blokroosters is een verrassende blikvanger. De oude bedrijfshal is nu omgetoverd tot een ruimte met moderne kantoren. Een prachtig resultaat.

Zie voor meer foto’s onze Facebook pagina.

Facebooktwitterpinterest