Langer thuiswonen (2016)

Geplaatst in Verbouw

De eigenaren hebben een tweepersoons huis dat hen als een jas past. Slapen op de bovenverdieping kan in de nabije toekomst lastig worden. Zij wilden een oplossing waardoor langer thuiswonen mogelijk is. De eigenaren prijzen onze medewerkers. In hun eigen woorden: “Ze werken hard en de jongens vormen een hecht team. Ze zien alles en zijn creatief in hun oplossingen.”

Wens van de opdrachtgever. De eigenaren zijn op leeftijd en willen langer thuiswonen. In de tuin staat een tuinhuis dat deels al is ingericht als verblijfsruimte, het schrijfhuis. Vanuit hun woning wilden ze overdekt naar dit tuinhuis kunnen komen. Het tuinhuis wordt dan omgebouwd tot slaapkamer, zodat ze beneden kunnen slapen. De vraag aan ons was of wij de verbinding tussen het huis en het tuinhuis konden maken.

Onze uitdaging. Het is een gegeven dat mensen steeds langer moeten kunnen thuiswonen. Daarbij helpen kan Hofstra Bouw maar al te goed. We hebben in overleg voorgesteld een verbinding te bouwen tussen de woning en het tuinhuis. De verbinding moest licht zijn en ook warm. Met een lichtkoepel in het dak en aan één zijde alleen maar ramen, creëerden we een doorgang naar de schuur. De doorgang is aan één zijde meteen de scheiding tussen twee tuinen, daar is de doorgang dan ook dichtgemaakt. We hebben gebruikgemaakt van gewapend gips (diamant gips), dat sterker is. In dit geval was dat nodig omdat er geen hout achter het gips zit. De raampartijen zijn van dubbel glas, de scheidingswand en het dak van de doorgang hebben we goed geïsoleerd.

Het resultaat. Er is een knusse, maar lichte verbinding tussen de woning en het tuinhuis ontstaan die slapen beneden mogelijk maakt. De verbinding zit aan de rand van de tuin, waardoor we maar weinig groen hoefden op te offeren. De eigenaren zijn zeer blij met de gekozen oplossing die ervoor zorgt dat ze langer zelfstandig in hun mooie huis kunnen blijven wonen.

 

Facebooktwitterpinterest