Verbouwen woning Bolsward (2016)

Geplaatst in Verbouw

Vlak voor de bouwvak konden we starten met het verbouwen van een woning in Bolsward.

Wens van de opdrachtgever. De eigenaresse van deze woning wilde graag een open keuken en in de achterkamer meer ruimte. Op de bovenverdieping zijn de twee slaapkamers aan de achterzijde niet even groot. Zij wilde graag dat beide kamers even veel ruimte zouden krijgen. Een overbodige slaapkamer bouwen we om tot toiletruimte.

Onze uitdaging. Bij verbouwen weten we nooit vooraf wat we tegenkomen. Bij deze woning moesten we heel precies te werk gaan. Voor de open keuken was het nodig een wand weg te halen, maar het plafond in de achterkamer mochten we niet beschadigen. Dit plafond heeft oude elementen en is gestuukt op riet en daardoor erg kwetsbaar. Bij het even groot maken van de twee slaapkamers op de bovenverdieping vormden de ramen de beperking. De wand moesten we opschuiven, maar deze mocht niet voor een raam komen te staan. Een mooie en precieze opdracht die binnen korte tijd af moest zijn.

Het resultaat. De woning heeft nu veel meer ruimte beneden en de slaapkamers zijn nu twee volwaardige kinderkamers geworden. Met de nieuwe keuken is dit karakteristieke pand weer goed gemoderniseerd.

Facebooktwitterpinterest