Woonboerderij Oude Bildtzijl (2016)

Geplaatst in Verbouw

Van deze woonboerderij blijven alleen de buitenmuren en het dak origineel. Binnenin bouwen we in korte tijd een volledig nieuwe woning.

Wens van de opdrachtgever. De woonboerderij ligt aan de rand van Oude Bildtzijl met een enorm wijds uitzicht naar de Waddenzee. Een schitterende plek. De eigenaren van deze woonboerderij wilden dat alle bestaande bouw binnen werd verwijderd. Hofstra Bouw mocht de lege ruimten weer omtoveren tot een modern woonhuis. Zo willen de eigenaren van het oude voorhuis een woonkamer maken en komen er in het voorste gedeelte van de schuur een woonkeuken met grote schuifdeuren, een badkamer en slaapkamers. In het voorste gedeelte van de schuur realiseren we ook de bovenverdieping naar de wensen van de eigenaren.

Onze uitdaging. De constructie van het huis en de schuur moesten we goed ondersteunen. Alle bestaande bouw is uit de boerderij gesloopt, inclusief grote, oude balken. In de lege ruimte hebben we eerst al het leidingwerk aangebracht en daaroverheen de betonvloer. Vanaf dat moment kon het opbouwen beginnen. Tijdens het bouwen van de compleet nieuwe woning binnen de bestaande muren en het dak, konden we de bestaande constructie weer goed aan de nieuwe bouw verbinden. Veel oude elementen hebben we in tact gelaten, maar dan wel op een moderne manier. De oude gevel van de aanbouw tussen het voorhuis en de schuur heeft zo hetzelfde uiterlijk behouden, maar de hele pui is wel opnieuw opgetrokken met moderne materialen en HR++ glas. Een prachtige opdracht met een grote constructieve uitdaging.

Het resultaat. De eigenaren hebben een zee aan leefruimte en mooie mogelijkheden om binnen met buiten te verbinden door bijvoorbeeld de schuifdeuren in de keuken. De woonboerderij voelt traditioneel, maar is binnenin van alle gemakken voorzien, waaronder op afstand bedienbare dakramen. Een hypermoderne woning omgeven door oude muren en een bestaande rieten kap. De gehele verbouwing is door een externe gecontroleerd tijdens de oplevering. Zijn commentaar op ons werk was: “Deze verbouwing heeft een zeer hoog afwerkingsniveau.” De opdrachtgever is tevreden; wij zijn ook trots op het resultaat.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest